האם מותר לקחת משכך כאבים

  • ז' שבט התשע"ו

שאלה

שלום רב, ידוע שבעולם הזה עלינו לסבול ייסורים מסויימים שיזככו אותנו מהעוונות. אך מצד שני עם התקדמות המדע יש לנו אפשרות לקחת משכך כאבים ולא לסבול . הדבר מאוד קוסם אך האם באמת מותר לקחת משכך כאבים או שעלינו להרגיש את הכאב בכל מקרה ואם לקחנו משכך כאבים אז ה' יחזיר לנו את הכאב באופן אחר ובעצם לא הועלנו לעצמינו בכך? ומה בקשר לכאב לידה, האם מותר לקחת אפידורל בשביל לא להרגיש את הכאב הכרוך בדבר, או שזהו תיקונה של האישה כמו שכתוב בבראשית "בְּעֶצֶב תֵּלְדִי בָנִים"? כנ"ל לגבי כאבי וסת.. תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

יש לדעת שהקב"ה הוא שנתן תבונה לרופאים ולמדענים לייצר משככי כאבים כדי שנוכל להמעיט מחומרת הכאבים. כנראה בורא עולם ידע שבדורות אלו אין יכולת לבני אדם לתפקד יחד עם כאב ולכן נתן לנו משככי תרופות, על כן בוודאי אין כל איסור להשתמש בתנת ה' לדורינו.

מי שבוחר לסבול כדי לכפר על עוונות ואינו רוצה לקחת תרופות נגד הכאבים יכול לעשות כן אבל בתנאי שהוא לא ממעט בכלום בעבודת ה' ואינו בא חלילה לידי כעס.