פסוק בפרשת בוא

  • ד' שבט התשע"ו

שאלה

שלום בפרק יב פסוק כח "וילכו ויעשו בני ישראל" רשי כותב "וכי כבר עשו? והלא מר"ח נאמר להם? אלא מכיוון שקיבלו עליהם מעלה עליהם הכתוב כיאילו עשו" מה הכוונה? זה שנאמר מר"ח זה משהו אחד. עכשיו לפני המכה הם הולכים ועושים ויקבלו שכר על העשייה. למה "כיאילו עשו"? תודה, תבורכו מפי עליון

תשובה

שלום וברכה

ברגע שהם שמעו בראש חודש שהם צריכים לקחת קרבן פסח הם החליטו לעשות זאת וכבר קיבלו שכר כאילו הם עשו את המצווה ולאחר מכן בעשור לחודש הם לקחו בפועל את השה וקיבלו שכר שוב על המצווה.