האם מותר להשתמש ביין לבן בחופה?

  • ד' שבט התשע"ו

שאלה

האם מותר להשתמש על יין לבן בחופה? תודה

תשובה

שלום רב,

מותר לברך על יין לבן בחופה, אלא שיש הידור לברך על יין אדום. ויש שהעדיפו דווקא יין לבן מחשש שמא יוכתמו בגדיה של הכלה.

מקורות: יעויין ריקאנטי (פרשת בראשית על הפסוק ותרא האשה) שהמובחר הוא לומר ברכת נישואין על יין אדום. וע"ע בספר נטעי גבריאל הלכות נישואין חלק א' (פרק כב סעיף ה) שלאחרונה הנהיגו מקצת לברך על יין לבן, כדי שלא יוכתמו בגדיה של הכלה מיין אדום. וכן בספר מנחה לחיים עניני חופה וקידושין (פרק יד הערה רצב) הביא מספר נסיך ממלכת התורה (עמוד 449) שהגרש"ז ברוידא זצ"ל היה משתדל לחזר ולבקש שישיגו לו יין לבן עבור הכוס של ברכה בגלל החשש הנ"ל.

בברכה,

הלל מאירס