האם חובה להשאיר טיפ במסעדה?

  • א' שבט התשע"ו

שאלה

יש מנהג ידוע במסעדות להשאיר טיפ לאחר הישיבה או האכילה. אם לא משאירים, האם יש חשש גזל? תודה!

תשובה

שלום רב,

אכן יש חובה להשאיר טיפ כפי המנהג, ומי שלא משאיר טיפ עובר על חשש איסור גזל.

מקורות: ראה להגר"י זילברשטיין שליט"א בספר טובך יביעו חלק ב' (עמוד קז) שהיות שהמנהג המקובל כיום בכל המקומות הוא שבעלי האולמות מכניסים את סעיף ה'טיפ' בתוך החישוב הכללי של המשכורות שהם משלמים לעובדיהם, לכן מי שלא נותן טיפ עובר על חשש איסור גזל. וע"ע בשו"ת אשר חנן חלק ו' (סימן קנא).

בברכה,

הלל מאירס