שאל את הרב - כללי

שאלתי היא אם אדם וחוה היו האנשים הראשונים בעולם ?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב! ברצוני לדעת לגבי סיפור הבריאה ספר בראשית, מסופר סיפור הבריאה בריאתם של אדם וחוה ולאחר מכם בניהם קין והבל כאשר קין הרג את הבל. שאלתי היא אם אדם וחוה היו האנשים הראשונים בעולם ? הלא כן כולם בעצם נבראו מהם בתחילתו של עולם. שנית אם הם היחידים שהיו מהכין היתרבוו כל האנשים אמא-חוה אבא-אדם וקין-הבן האם היה גילוי עריות בין אם לבנה אוו באיזו דרך נבראו עוד אנשים. כמו כן בהמשך מופיע פתאום כי אישתו של קין תהר מהיכן הגיע אישתו של קין???? ועוד.... לגביי נוח כאשר הבורא ביקש מנוח לבנות את התיבה ושישארו רק הוא אישתו בניו ונשות בניו, בהמשך תמיד מצוין רק את הבנים שנולדו עד להולדת שלח- מדוע רק אחרי הולדת שלח נאמר ´ויולד בנים ובנות´ אם לא היו בנות לפני כן מהיכן נולדו כולם ??? מדוע זה נסתר????? תודה, אני יודעת שזה רק מתוך הפשטות של הנקרא אבל אשמח ראשית לדעת זאת. תודה, שבוע טוב, בשורות טובות.

תשובה

שלום וברכה

מעם קין נולדת תאומה ועם הבל נולדו שתי תאומות זאת מלבד כל הבנים והבנות שנודלו לאדם הראשון אחר כך כמבואר בתורה.

 בראשית ה´
(ג) וַיְחִי אָדָם שְׁלשִׁים וּמְאַת שָׁנָה וַיּוֹלֶד בִּדְמוּתוֹ כְּצַלְמוֹ וַיִּקְרָא אֶת שְׁמוֹ שֵׁת:
(ד) וַיִּהְיוּ יְמֵי אָדָם אַחֲרֵי הוֹלִידוֹ אֶת שֵׁת שְׁמֹנֶה מֵאֹת שָׁנָה וַיּוֹלֶד בָּנִים וּבָנוֹת:

בברכה - בנימין שמאולי