אמונה

האם קיימים מקורות מהמנים לכך שסילבסטר הגרם לשפיכת דם יהודי?

  • כ"ו טבת התשע"ו

שאלה

האם קיימים מקורות מהמנים לכך שסילבסטר הגרם לשפיכת דם יהודי?

תשובה

שלום וברכה,

אין מקורות היסטוריים רבים על מעשיו של סילבסטר הראשון. אך ידוע שהוא היה הכומר הראשון אשר קיבל לידיו מהרומאים (קונסטנטינוס) את הרשות להשליט את הנצרות בכל אירופה, באמצעותו הפכה הנצרות לכנסייה של המדינה, ומימיו התחילו לרדוף יהודים לכל אורך הדורות (הכמרים שאחריו נקראו גם הם בשם "סילבסטרים" על שמו של סילבסטר הראשון, בדומה לפרעונים). אך הכל התחיל מהסכם זה שניתן מידי קונסטנטינוס הרומי לסילבסטר הראשון.

אך חשוב לדעת שהבעיה עם השנה האזרחית אינו רק בגלל שמו של סילבסטר, והערב שנועד לקדש את יום מותו, אלא גם מעצם הספירה (כיום 2016 שנה מאז ישו הנוצרי).

ברוך השם יש לנו "ראש שנה" יהודי. אז איננו צריך לחגוג גם ראש שנה נוצרי.

בברכה,
דניאל בלס