זיווג\\[

  • כ"ד טבת התשע"ו

שאלה

שלום, רציתי לשאול אם יש היום רבנים שיכולים להחליט ויש להם כוחות לראות אם זה זיווגו של אדם או לא? הלכתי לרב סויסה בקרית אתא שילמתי כסף והוא אמר שהם לא מפרידים זוגות אבל התשובה שלילית ושיהיו לי המון ריבים עם הבן אדם ולא להתחתן איתו. האם להקשיב? או להמשיך בקשר? אני מנסה להבין אם רק הארי הקדוש היה רואה למי לזווג זיווגים. אז איך יש רבנים היום שמסתכלים דרך התנך או לפי שמות ושמות האם מחשבים משו במחשבון שיכולים לייעץ ולהגיד כן או לא?

תשובה

שלום וברכה

אינני מכיר את האדון הנכבד שפנית איליו אבל אין להתייחס לכל הדברים האלו. כמעט ואין בדורינו אנשים שרואים מה יהיה מלבד גדולי הדור ממש. לא שמענועל הרב סויסה שהוא בקי בש"ס ופוסקים וספרי קבלה ולא נראה לי שיש לתת משקל לדבריו.