שאל את הרב - כללי

אם לא היה את העולם היה את אלוהים הוא היה לבד? למה הוא ברא את העולם בעצם

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכם.. קודם כל רציתי להגיד שהאתר שלכם, הערוץ שלכם עזר לי הרבה מאוד במה שעבר עליי בזמן האחרון.. וגרם לי להרגיש שתמיד יש לי את הקב´ה שיקשיב וישמע ולהסתכל על החיים בצורה חיובית.. כל ההרצאות על החיים על איך להסתכל על החיים ..הרבה שאלות שהיו לי בנוגע לדת נענו. כל כך מעניין ועוזר יישר כוח תמשיכו כך!! אז ככה יש לי כמה שאלות שתמיד אני חושבת עליהן ולאף אחד אין תשובה אולי אתם תוכלו לענות .. 1.בספר בראשית כתוב על אברהם שגילה את ה"..זכור לי שהרב אמר באחת ההרצאות שאומרים שהוא היה בן 3 או 5 ..ילד קטן..זה לא נשמע מוזר? ילד בן 5?נגיד בן אדם עכשיו בא אדם חילוני או גוי ושואל איך הכל התחיל(האמונה,הבחירה בעם ישראל)..מה נגיד? היה ילד בן 5 שיצא מהמערה וראה את העולם ואמר יש אלוהים ?...אני יודעת שאסור לצחוק אני מרגישה רע שאני שואלת את השאלות האלה אבל זה באמת מוזר וקצת מצחיק הנושא הזה בכלל כל ספר בראשית מעלה הרבה שאלות.. 2.למדנו בבית ספר שהיו אדם וחווה, נולדו להם קין והבל . קין רצח את הבל ונענש. א. למה הוא נענש? הרי לא היה את התורה לא היה את המצוות לא תעשה של ´לא תרצח´. ב.אם היו 4 אנשים בעולם, אחד מהילדים נרצח..מאיפה אנחנו באנו ? קין היה לבד מאיפה באו הילדים שלו וכל ההמשך..? ג.יש מדרש שאומר שבעצם כל הסיפור של אדם וחווה והנחש הכל זה משל ..אז בעצם ככה לא התחיל העולם? והשאלה השלישית שהיא הכי חשובה - אם לא היה את העולם היה את אלוהים הוא היה לבד? למה הוא ברא את העולם בעצם ..הבנתי אתם אומרים שיהיה לנו מצוות, זכויות, שכר ,גן עדן, גיהנום וכל הדברים האלה.. אבל אלוהים הוא מלך הוא אל הוא אלוהים הוא לא צריך אותנו למה הוא ברא אותנו כל העולם הזה וכל העולמות -זה נראה כמו משחק שבאים לעולם לצבור נקודות זה נראה כל כך מוזר כמו משחק מחשב..למה הוא צריך את כל זה? מה היה לו משעמם לבד? כאילו מה המטרה שלנו בכלל למה כל זה?

תשובה

שלום וברכה

יסוד אמונתינו הוא כתוצאה מיציאת מצרים ומעמד הר סיני, ולא כתוצאה מילד שיצא מהמערה.

אולם אכן אברהם יצא מהמערה, והתחיל להתבונן בעולם והבין שחייב להיות שיש בורא עולם, וכך החלה ההיכרות שלו עם בורא עולם, עד שזכה להתגלויות נבואיות.

2.

א. בגמ` מבואר שאדם הראשון כבר נצטווה על שבע המצוות שנצטוו בהם הגויים, ואחד מהם הוא רציחה.

ויש שרוצים לומר שהעונש בא על כך שהתנהג שלא כמידות המוסריות שהטביע בו ה´ גם אליו לא נצטווה על כך בפירוש.

ב. עם קין נולדה תאומה,זאת מלבד הרבה בנים ובנות שנולדו לאדם הראשון כמבואר בתורה.

ג. לא נכון.

בברכה - בנימין שמואלי