שאל את הרב - כללי

קין נשמות הגרים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

יש לי מספר שאלות חברה שלי שאלה אותי שאלה כזאתי שהיה את אדם וחחוה והם בעצם הנבראים הראשונים ואז הם הביאו את קין והבל וקין הרג את הבל אז איך ניהיה עוד אנשים מה הוא קיים יחסים עם אימא שלו (זה גילוי אריות)?ושאלה שנייה היא נכון אומרים שליהודי יש נשמה ולגוי יש נפש אין לו נשמה כמו של יהודי יש לו רק נפש אז איך זה שאם גוי מתגייר מה פתאןם ה" שם לו נשמה?

תשובה

שלום וברכה

לקין והבל היו אחיות כמבואר בתורה בפירוש.

וגם איתם נולדות תאומות כמבואר במדרש.

כל הגרים מתחברת נפשם לשרש נשמות ישראל.

לפי המבואר בספרים, הגרים הם ניצוצות של עם ישראל שנשבו בין האומות וכאשר הם מתגיירים הם מתחברים בחזרה לשורשם.

בברכה - בנימין שמואלי