איסורי קירבה לפנויה

  • כ"א טבת התשע"ו

שאלה

ידוע הדבר שהנידה איננה כערווה ממש (ראש יבמות ב. בנוסף, נשואה בנידתה מותרת בייחוד משום סוגה בשושנים- סנהדרין לז ואסורה באיסורי הקרבה המביאים לחיבה שהעיד עליהם רב הונא בגמרא בכתובות סא ומופיעים בשו"ע יו"ד קצה). כמו כן, ידוע שהפנויה בלא כתובה/ברכה אסורה כנדה ולכן נאסרה בייחוד (ולכן צריך ילד או ילדה לשמירה וכמו כן באבלות). מדוע אנחנו לא מכילים ודורשים מהציבור את איסורי הקרבה כמו מזיגת הכוס (שבודאי מביא לקירבה- פסיק רישא) והושטת חפצים על הפנויות בתקופת הדייטים?

תשובה

שלום וברכה

איסורי הרחקות בדרך כלל לא נאסרו על כל הנערות הנידות שאינם נשואות לנו. רק לאשה נשואה אסרו בייחוד את כל דיני ההרחקות מחמת קירבתה הגדולה לבעלה היא יכולה להיכשל בחטא מהר יותר.