זהות ערביי ישראל

  • כ"א טבת התשע"ו

שאלה

לכבוד הרב שלום רב! שאלתי היא בנושא זהותם של ערביי ארץ ישראל הנקראים "פלסטינים". לאחרונה יצא לי לשמוע מכל מיני מקורות ושמעתי גם שיש ארגון הנקרא ארגון "ההתחברות", שטוענים שמקורם של ערביי ישראל, הפלסטינאים והפלחים הוא יהודים אשר נאנסו והתאסלמו במשך השנים. ובעצם הם יהודים לכל דבר. וגם מבחינה גנטית יש ביסוס לזה. וגם בהידברות העלו סרטן המדבר על זה ואחד מהמרואיינים אמר שלפחות 85% מערביי ישראל הם יהודים שהתאסלמו. שאלתי היא: איך אפשר להסביר את זה? הרי כתוב ששלושה סימנים יש בישראל: ביישנים, רחמנים וגומלי חסדים. ועוד, כל מי שיש בו רחמים הוא מזרעו של אברהם אבינו ומי שאין בו רחמים אינו מזרעו של אברהם אבינו. יש אומה יותר אכזרית מהאומה הזו?? לחשוב שדם יהודי זורם בעורקיהם של המחבלים הנתעבים והנאלחים שטובחים ללא רחם בכל יהודי שנקרה בדרכם רק בגלל שהוא יהודי. איך זה יתכן? האם לרב יש הסבר או מידע על כל הענין הזה של זהות הפלסטינאים וערביי ישראל? תודה רבה לרב!

תשובה

שלום וברכה

כל הדברים האלו אין להם ביסוס אמיתי ואין סיבה לקבל את הדברים כאמת. אלו דברים שצריך לקבלם בעירבון מוגבל.