כלים-המשך

  • י"ט טבת התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב בינימין שמואלי תודה שעניתה לי על השאלות מקודם אבל נשאר לי עוד שאלות ומחילה ממך:1)אתמול עניתה לי שמרן מקל בנוגע למדיח כלים אבל לא עניתה לי על כך שיש בבית רק מיקרוגל אחד ותנור אחד(שני תבניות אחד למעלה ואחד למטה) האם יש דרך מסוימת שאפשר להשתמש בהם גם לבשר וגם לחלב.2)הבנתי שכלים מזכוכית לא צריכים הגעלה מכאן שאפשר לאכול גם בשרי וגם חלבי אפילו שהם חמים באותה צלחת(כמובן אחרי ניקיון הצלחת) 3)האם כלי שעשוי מחרס או מפולצרין ומצופה זכוכית צריך הגעלה? כי יש לי צלחות זכוכית אבל אני לא בטוח אם זה רק ציפוי או שכל הצלחת מזכוכית ורוב הסיכוי שיש לי צלחת שכולה זכוכית.. תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

1. אי אפשר להשתמש במיקרוגל או בתנור 2.טרף ללא הכשרה. אם רוצים בכל זאת להשתמש יש להניח את המאכלים בכלים אטומים לגמרי שלא יוצאים מהם אדים כלל ועיקר.

2. אכן כך ההלכה וצריך שטיפה וניקוי טוב בין הבשר לחלב אסור לאכול בשר וחלב בצלחת אחת.

3. פורצלן לא ניתן להכשיר.

בברכה,

בנימין שמואלי

                                                                                                                                   .