אם תינוק זרק תפילין על הרצפה, מה צריך לעשות?

  • י"ט טבת התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, אתמול בני בן השנתיים זרק את התפילין על הרצפה. לא ראיתי את הזריקה, אך שמעתי רעש וכשהגעתי ראיתי אותן על הרצפה. מיד הרמתי ונשקתי, ושמתי כסף בקופת צדקה! האם צריך לעשות עוד משהו? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אם התפילין לא היו מונחות במקום שהיה חשש שהתינוק ייקח אותן ויזרוק - לא היה צורך לתת כסף לצדקה. ואם הן היו מונחות במקום כזה, נכון מאוד שמי שהניח אותן שם ייתן איזה סכום כסף לצדקה. ובכל מקרה יש לבדוק שלא נגרם לתפילין נזק שפוסל את כשרותן.

מקורות: יעויין פסקי תשובות חלק א' (סימן מ אות ב).

בשורות טובות,

הלל מאירס