אזכרה לאבא

  • י"ז טבת התשע"ו

שאלה

שלום לכבוד הרב. יום האזכרה העברי של אבי יוצא ביום שבת בחודש הבא. בכדי שיהייה נח לכולם אמא שלי מעוניינת לקיים את האזכרה ביום רביעי (לפני שבת) והיא רוצה שכולם יעלו לבית העלמין ב15:00 ומשם לבית כנסת. אני מעדיפה ללכת ביום שישי בבוקר ולעשות סעודת אזכרה לכבודו ביום שבת בבית כנסת. שאלה 1: האם אפשרי שהם יעשו ביום רביעי ואני בשישי? שאלה 2: האם מותר לעלות ביום שישי בבוקר או עדיף חמישי והאם מותר לעשות סעודה לעילוי נשמתו ביום שבת? תודה

תשובה

שלום וברכה

האמת שעדיף ללכת בחמישי אחר הצהריים או בשישי לפני חצות אולם יש לכבד את רצון אימך וזה יביא נחת רוח גדול לאביך ויעלה את נשמתו מאוד מאוד.