עד כמה להשתתף בצערו של השני?

  • ט"ו טבת התשע"ו

שאלה

לכבוד הרב שלום! בכל פעם ששומעים על מקרה מצער שקרה למישהו אחר, בין שמכירים ובין שלא, האם צריך להשתתף בצערו? אם כן עד כמה צריך להצטער? ואם כן צריך, מדוע מצטערים אם הכל לטובה? האם כאשר מצטערים אני אמור להרגיש תחושת "דיכאון" בגלל מה שקרה לשני? (הרי כל מעשה של היהודי הכי פשוט משפיע על כל העם היהודי, אז יוצא שהמקרה המצטער איכשהו קשור גם אלינו) תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

ההרגשה הזו לא יכולה להיות מוזמנת אלא כל אדם לפי טהרת נפשו ואהבת הישראל שבו כך כואב לו כל צער וכל עגמת נפש שיש לאחד מעמינו.

בהצלחה,