שאל את הרב - כללי

תחיית המתים:<

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם תחיית המתים חלה גם על הגויים? אם כן כיצד יהיה מקום לכולם ?! אם רק לעם היהודי תהיה תחיית מתים האם יהיה מקום לכולם?

תשובה

שלום וברכה

רבינו סעדיה גאון חקר את העניין על בוריו, והאריך מאוד בזה הגאון רבי יוסף מטראני זצ"ל בספרו בית אלקים [שער היסודות - פרק תשעה וחמשים], ואחרי שהאריך לבאר כי כל בני ישראל שיעמדו בתחיית המתים יגיעו למאות מליונים [כנראה דעת המבי"ט שיהודי שבא לעולם בכמה גלגולים יזכו כל הגופות לקום לתחיית המתים, ראה מה שכתבתי בעניין הזה במקום אחר] הוא מסכם את הדברים בלשון הזה:

"אם כן הפלגת ריבוי ישראל בכל אלו הדורות לא יכילם כל העולם, כי אם בהחזקת מועט בהרחבתו את המרובה, וכמו שאמר הנביא, הרחיבי מקום אהלך, והוא ירושלים מקום בית המקדש שהוא כמו אוהל מועד, ויריעות משכנותיך שהם כל תחומי ארץ ישראל שיתרחבו ולא יספיקו להמון הרב שיחיו, עד שיפרוצו ימין ושמאל, כמו שאומר כי ימין ושמאל תפרוצי עד כל תחומי חוץ לארץ, כמו שאמר וזרעך גוים יירש, ולא יספיק זה ג"כ כי אם בערים נשמות שלא היו שוכנים בהם שיושיבום בזמן התחייה..., יוצא מכל זה שבתחית המתים יצטרך כל העולם להכילם, ואותם שנקברו חוצה לארץ, אחר שיתגלגלו ויחיו בא"י יחזרו ללכת לחו"ל למקום מושבם, או שיתרחב א"י שתכיל אותם, והאל יתברך יודע האמת".

ונזכה ונחיה ונראה - מנשה ישראל