עבודה עם חילונים

  • ה' טבת התשע"ו

שאלה

גם אני וגם בן זוגי עובדים בצוות מעורב.מה עדיף להראות להם שאנחנו עומדים על שלנו בכל הלכה או פתוחים לקבל ולשמוע ומגיעים לפשרה{בנתיים ההתנהלות היא של פשרה שחלילה ל אנוגדת את ההלכה למשל יוצאים לערב גיבוש אז יוצאים למקום כשר למהדרין אך יש כאלה שלא יבואו מהחרדים כי זה עם חילונים או לא הכשר במקובל עליהם ספציפית}

תשובה

שלום וברכה

אין להתפשר ואין ללכת לערב גיבוש מעורב כאשר מטבע הדברים יש בו שחוק וקלות ראש. בוודאי שאין להקל בכשרות וכדו', אולם אין לעשות מזה עסק גדול ואין לפרסם יותר מידי את הימנעותכם, יש לעשות זאת בצורה אלגנטית מבלי לעשות רעש מיותר.

כמובן בדברים המותרים לגמרי אין עניין למצוא החמרות והעיקר להשתדל לקדש שם שמיים בכל צעד ושעל ככל יכלתכם.

בברכה ,