האם צריך לקרוא את קריאת שמע בעמידה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב. לפני כמה ימים שלחתי שאלה ולא קיבלתי תשובה אני מקווה שקיבלת את השאלות שלי: 1. האם צריך לקרוא את קריאת שמע בעמידה? את וידוי? ואם עד היום קראתי בעמידה אני צריכה להמשיך?? 2. בקריאת שמע יש פסוק ´פדיתה אותי ה" אל אמת´ צריך לקרוא אותו 12 פעמים? ואם לא ועד היום קראתי אני צריכה להמשיך? 3.אח שלי חולם במשך חודשים כמעט כל יום שהוא רב עם כלב והכלב רודף אחריו, הוא מנסה לנשוך אותו ולא מצליח. יש לזה פרוש?? 4. האם מותר לבחורה דתיה לעשות שירות לאומי?? אם מותר, עדיף לעשות במקום יותר צנוע כמו גן ילדים מאשר קופת חולים? במקום בלי בנים גדולים??.. אם תוכל לענות לי השאלות חשובות לי אשמח מאוד. בתודה יום טוב(:

תשובה

שלום וברכה

נענית על כל השאלות עד עתה, ואם חסרה לך תשובה לשאלה שלחי לי שוב את השאלה ואשלח לך שוב את התשובה.

1. אין חובה לקרוא את שמע בעמידה, אבל כתב הרב חיד"א שראוי לרוא את קריאת שמע שעל המיטה בעמידה.

וידוי חובה לומר בעמידה.

אם נהגת עד היום לעמוד בקריאת שמע ואת רוצה לשנותאת המנהג עליך לעשות התרת נדרים.

2. המתפללים בנוסח ספרדי נוהגים לקרוא פסוק זה יב` פעמים.

3. החלום מרמז על מלחמת היצר זבה הוא נתון, ובעז"ה הוא יצליח להתגבר.

4. אסור לעשות שירות לאומי.

בברכה - בנימין שמואלי