אישה נשואה שעדיין לא התגרשה ויוצאת עם גבר אחר מה הדין לגביה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

הסיטואציה כזו: אשה נשואה שנמצאת כעת בהליכי גירושין מבעלה. בעלה גר עם המאהבת והיא נותרה בבית עם הילדים, הכירה בחור והם יוצאים(יודגש כי טרם קיבלה גט ונמצאת רק בהליכים) כידוע לי אשה אסורה עד 90 יום מיום קבלת הגט על כל גבר,משמע במצב הנתון היא אסורה על הבחור, האם הנני צודקת? דבר שני נשאלתי האם גם הבחור חוטא בכך שהוא יוצא עימה, אזי קל וחומר שכן, מה המקור לאיסור?(חיפשתי בספר ההלכות ילקוט יוסף ולא מצאתי) ומה העונש לכך?? תודה ובשורות טובות.

תשובה

שלום וברכה

אם מדובר ביציאה של היכרות גרידא ללא כל מגע , הדבר גם כן אינו ראוי כלל מאחר והדבר יכול להביא למכשולות רבים, ותוצאות הדברים מי ישורנה.

אבל אם כוונתך ליציאה ליחסים גופניים כל שהם, הרי הדבר אסור בתכלית האיסור והיא עדיין בכל החומר של איסור אשת איש, והאיסור הוא לשניהם.

כל זמן שהאשה לא מקבלת גט היא עדיין בחומר איסור אשת איש, ועוונה חמור מאוד, והדברים מבוארים בהרחבה בשולחן ערוך אהע"ז, ואין הדבר בספק כלל.

אקווה שהדברים ידברו על ליבה והיא תימנע מכל קשר עד לאחר הגט.

בהצלחה - בנימין שמואלי