שאל את הרב - כללי

מכללה או סמינר? ולמה שהבעל ילמד תורה והאישה תפרנס?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב, אני נמצאת בפרשת דרכים, רוצה להחליט לאן להמשיך אחרי התיכון. האם כדאי לי ללכת למכללה - וכך לרצות את ההורים, וגם יהיה לי תואר? או לחילופין ללכת לסמינר...? וכן רציתי לדעת מהו ערך לימוד התורה - האם להקריב את חיי למען לימוד הבעל כל היום בכולל? בתודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

אני ממליץ מאוד לשלב לימודים במכללה עם מדרשה וכך תזכי ליהנות משני העולמות.

לימוד התורה היא המצוה הכי יקרה שישנה ואמרו חכמים על הפסוק כל חפציך לא ישוו בוה, שאין בכל חפצי המצות דבר זהו אשווה ללימוד תורה, וברור שכדאי מאוד לאשה לעשות הכול כדי שהבעל ילמוד תורה כראוי, וכך היא תזכה לשכר הצפון ללומדי התורה שווה בשווה עם בעלה.

אם תרצי, אאריך בדבר עוד.

גם אם במשך החים יהיו מספר שנים שהבעל גם יצטרך לעבוד לפרנסתו, ערקב עיסוקך בגידול הילדים וכו´,  הרי עצם הרצון שלך להיות לעזר לבעלך, ייחשב הדבר כאילו יש לך חלק בלימוד של כל היום כולו.

בהצלחה - בנימין שמואלי