.אם אני רוצה לבקש בקשה הבנתי שאפשר להדליק נר נשמה האם זה נכון והאם זה יכול להיות כל נר

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה 1.אם אני רוצה לבקש בקשה הבנתי שאפשר להדליק נר נשמה האם זה נכון והאם זה יכול להיות כל נר 2.שאלה נוספת שמטרידה אותי כבר הרבה זמן אני מסורתית כך הייתי כל הזמן בשנים האחרונים התחזקתי יותר ויותר ובעלי מרוחק מהדת וקשה לי מאוד עם זה שהוא לא מניח תפילין אנחנו לפעמים מדברים על זה ואני אומרת לו בבקשה תניח זה ישמור עליך ועלינו בשבילך זה יעשה לך רק טוב (והוא מניח ואני לא ממשיכה להציק לו כי אני לא רוצה ללחוץ יותר מידיהוא מניח באותו רגע שאני מבקשת ולמחרת לא ולפעמים נוצר ממש מצב לא נעים מהעיניין ) ואין לי הסבר לתת לו למה זה כל כך חשוב להניח תפילין אם תוכל לשלוח לי מאמר או הסבר פשוט שאוכל לומר לו, בעלי כן מאמין אבל הוא התרחק מהדת כיוון שאביו נפטר שהיה צעיר ויש לו כעס למרות שאני כל הזמן מנסה להחזיר אותו כמה שאני יכולה לדברים בסיסיים והאם יש הרצאה של הרב זמיר בנושא הנחת תפילין כי בעלי ממש אוהב לשמוע אותו ואולי דרך הרצאה שלו הוא יבין 3.חמתי לא מדליקה נרות שבת וכאשר אני עושה אצלה שבת אני מדליקה והאחיות שלו גם כן מדליקות אבל אבא של בעלי נפטר ואני רואה שאף אחד לא מדליק נר עבורו והרגשתי צורך ולכן שאלתי את בעלי האם מותר לי להדליק נר נשמה או רק הילדים והוא אמר שהוא אינו יודע ושהם הדליקו בשנה הראשונה , האם חייב להדליק והאם אני יכולה להדליק גם אם אני לא בבית של חמתי בכל בית אחר 4. שאלה נוספת בקשר להדלקת נרות אני לא נוסעת בשבת ולכן אני כל שבת או אצל חמתי או אצל אמא שלי ,אז כמו שהבנת אצל חמתי היא לא מדליקה נרות אז אני מברכת רגיל ואצל אמא שלי היא כן מדליקה נרות שבת האם אני מברכת רגיל את כל הברכה כאשר אני אצלה תודה רבה ומתנצלת על הפירוט הארוך

תשובה

שלום וברכה

1. זה נכון וזה יכול להיות כל נר.

. ובטוחני שהדבר ישפיע על בעלך בצורה מיוחדת.

כדי לשנות את גישת בעלך מיסודו לענייני המצות אני ממליץ שבעלך ישוחח עם רב בענייני אמונה ודת, ובכך יתרכך ליבו ווהא ישוב לחיי האמונה.

ובאם הוא מעוניין בכך אשמח מאוד לכוונו לאחד מרבני הידברות שישמח לשוחחח איתו על כל ענייני המצות.

3. מותר להדליק נר נשמה אבל אין חובה בכך.

4. אצל חמתך את אכן מברכת ואצל אימל אינך מברכת, וכדאי לשמוע את הברכה מאימך ולהדליק בעצמך.

בברכה - בנימין שמואלי