הציונות הדתית

  • ב' טבת התשע"ו

שאלה

לרב שלום רב! הרב בן ציון אבא שאול אמר על הרב קוק שהיה 'מלאך ה' צבאות' הרב עובדיה יוסף אמר עליו שהיה צדיק יסוד עולם, החזון איש היה עומד מלוא קומתו מפניו, קיבל הסכמה לספרו הראשון מהחפץ חיים בטרם נפטר מן העולם, בכתביו וספריו תמיד רואים בקיאות עצומה בכל מכמני התורה ויראת שמים טהורה, במכתביו המרובים רואים התכתבויות עם רבנים גדולים וחשובים וכולם מתייחסים אליו התלמיד חכם עצום וצדיק ומגדולי הדור, אמנם היו חלוקים עליו בדברים מסויימים אך תמיד התייחסו אליו ביראת כבוד וידעו שזוהי מחלוקת לשם שמים, היום חלק נכבד מן הציונות הדתית הולך לאור תורתו (אמנם לא כולם, יש פלגים ומחלוקות גם בציונות הדתית אך בעיקר אלו המכונים חרד"ל) ויש בהם רבים יראי שמים שעוסקים בתורה ומרבים תורה בעם ישראל, יש בציבור זה גם תלמידי חכמים עצומים כמו הרב טאו שליט"א וכל רבני ישיבת הרב המור, כמו הרב אבינר, הרב דב ליאור, ועוד רבים. אמנם יש מחלוקות מסויימות כגון על אמירת הלל ביום העצמאות, וגם בזה מצינו בשתי הציבוריים דעות לכאן ולכאן, אך אלו מחלוקות לשם שמים. ורב המרובה על המפריד. בשנים האחרונות התחילה תופעה מצערת של הכפשות והוצאת שם רע על ציבור שלם בישראל, על הציונות הדתית, ואין מי שימחה. מעוררים שנאת חינם כלפי ציבור גדול עם הרבה יראי שמים בו, אני כבן הציונות הדתית מרגיש ממש פגוע מורחק ולא רצוי בציבור החרדי רק בשל ה'פשע' שאני הולך עם כיפה סרוגה, למדתי בישיבה לפני הצבא, ועכשיו שסיימתי את השירות אני חוזר ללמוד בישיבה, משתדל להתחזק ולעבוד את ה'. קובע עיתים לתורה ומשתדל לשמור על ההלכה והמצוות, ומרגיש לא רצוי ושנוא בקרב רבים מהציבור החרדי רק בשל העובדה שאני לומד בישיבות שונות מהם, והולך עם כיפה סרוגה. כואב לי המצב הזה שמכלילים ציבור שלם ומחפישים אותו כך ומעוררים שנאת חינם, מדוע יש כזה פילוג בין חרדים לדתיים לאומים? מדוע אין הידברות בין רבנים גדולים בציבורים השונים?

תשובה

שלום וברכה

עצוב לי לראות האשמה כזו קשה על הציבור החרדי שכביכול מרחיק אדם מסויים בגלל הכיפה שלו. דבר שאינו נכון בעליל.

יתכן שאתה מרגיש כך, אבל אנחנו לא חושבים כך.

בהצלחה,