אני לא מצליח לשמור על פגם הברית

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום , יש לי שאלה אני מנסה להתחזק ומשקיע הרבה כל יום בלראות הרצאות ולהתפלל בבית הכנסת בנוסף כבר זמן מה אני הולך לשיעורים של רבנים אבל אני לא מצליח לשמור על פגם הברית , אני כל פעם נכנס לרגשות אשם כבר 2 שפגמתי לאחר שחשבתי עם עצמי להפסיק אבל כל פעם אני מרגיש שאני נשבר אני לא יכול להשתלט זה כמו משהו שבא ומשתלט עלי בהתחלה באים ניסיונות קטנים אבל לפעמים זה בא בבום , בדרך כלל שאני נמצא לבד כלומר היום נר שביעי של חנוכה והייתי בחצר לבד לאחר חזרה מבית הכנסת הדלקתי נרות ועל מנת שיהיה המצווה כנהוג וכמו שצריך לפי ההלכה דבר שגרם לי להיות לבד ואז עולים מחשבות , לאחר מכן אני מסיט אותם אבל זה גובר וגובר , יצאתי מהבית בסוף השעה אבל כשחזרתי לאחר כמה זמן המחשבות רק התגברו בראש וכאשר הגעתי הבית פגמתי בברית , אני מרגיש שירדתי מאוד בטהרה שהייתה לי ואני אף מערער להפסיק ולהוריד במחויבות שלי כי לא רק שבגדתי בקדוש ברוך הוא אלא גם בערכים העצמיים שלי , עקרונותי נפגעו בזה שקבעתי מהתחלה מטרה ואז היא נהרסה . אני טרד נורא אני חיי בבית חילוני וגם השכונה כזו וכל דבר קטן גורם לערעורים, זה הבעיה העיקרית שלי , מכיוון שאין ריבוי בהרצאות ובשיעורים אז בימים הפנויים קשה לי לברוח מהמציאות ומהיצר הרע שרק מנסה לגרור אותי למטה . אני מרגיש רע עם עצמי וכל פעם רק גורמת לי לערער " הנה כבר מה זה שווה שאני משקיע כל כך אבל מדבר קטן נשברתי " אני מרגיש כאילו לא משנה מה אני ינסה לעשות תמיד אני יפגום בברית במצב שאין ברירה אחרת . כאשר גובר היצר החייתי הזה אף שאני יודע שצריך להפסיק ולהתחיל לחשוב וללמוד ולראות הרצאות זה עוצר אותי. אני כותב מעצבים עכשיו אני לא יודע מה אני הולך לעשות.

תשובה

שלום וברכה

דבר זה הוא מתכסיסי היצר הרע, ויותר מאשר הוא רוצה את החטא בעצמו, הוא רוצה את הייאוש שלאחר החטא, ועליך לאזור כגיבור חלציך ולא להיבהל מהיצר, ואם לא הצלחת להתגבר על היצר, עליך לבקש את סליחת ה` ולטבול במקוה טהרה, ומיד לאחר מכן להמשיך ולהתחזק ולא לשהות יותר מידי בבוץ של העבירה, ובעז"ה במהרה תתחזק יותר ויותר, ולא תיכשל עוד בחטא זה לעולם.

אל תתייאש!! אמנם קשה היא הדרך אולם היא משתלמת ביותר.

 לימוד הגמרא מועיל מאוד להגביר את היצר הטוב על היצר הרע, ולמנוע מהיצר להשתלט עליך.

חזק ואמץ - בנימין שמואלי