האם כשאני נועל נעליים ללא שרוכים אני צריך לשים קודם שמאל ולאחר מכן ימין?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

1 האם כשאני נועל נעליים ללא שרוכים אני צריך לשים קודם שמאל ולאחר מכן ימין? 2 לפעמים כשאני מתפלל בבוקר אני מתפלל בעמידה כל התפילה האם זה בסדר או בשמע וברכות השחר צריך לשבת? 3 האם בבוקר לפני התפילה חייב להגיד ברכות השחר לפני שיוצאים מהבית וגם לגבי שתייה ואכילה האם מותר לפני התפילה [גם בימי שבת אם יש שוני]וחייב לומר ברכות השחר לפני או שאפשר לשתות ללא הברכות?

תשובה

א. קודם ימין ואחר כך שמאל.

ב. בסדר גמור. כפי שמרגישים שהכוונה תהיה יותר חזקה כך יש להתפלל. חוץ מהקטעים החייבים להיאמר בעמידה שאותם כמובן יש להגיד בעמידה בכל מצב.

ג. אפשר להגיד ברכות השחר בכל מקום, רצוי להגיד אותם לפני התפילה.

ד. אם לא מרגישים רעב, או חולשה אין לאכול לפני התפילה.

ה. מותר לשתות קפה לפני התפילה.

אין הבדל בין שבת לימות החול בעניין הזה.

חנוכה שמח - מנשה ישראל