מדוע אנו מדליקים כל יום נר נוסף, ולא את כל הנרות במשך כל שמונת הימי החנוכה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לרב וחג שמח ישלי 2 שאלות 1. המנורה המקורית בבית המקדש היתה בעלת 7 קנים מדוע אנו מדליקים נרות חנוכה בחנוכיה עם 9 קנים (8 קנים ושמש)? 2. נס פח השמן הספיק ל-8 ימים אשר בהם דלקו כל שבעת הקנים, מדוע אנו מדליקים כל יום נר נוסף, ולא את כל הנרות במשך כל שמונת הימי החנוכה?

תשובה

שלום וברכה

א. ימי חנוכה הם שמונה ימים כאשר בכל יום אנו מוסיפים נר אחד, וביום השמיני אנו מדליקים שמונה נרות ולכן יש לעשות חנוכיה של שמונה קנים לצורך שמונת הנרות.

זאת מלבד האיסור שאין לעשות מנורה בעלת שבעה קנים.

ב. אין הדלקת מספר הנרות כזכר למנורה בבית המקדש, אלא כדי לספור את מספר הימים בהם התרחש הנס, ולכן אנו מדליקים ביום הראשון נר אחד להראות שהיה נס יום אחד, ובים השני שנים להראות שהנס כבר יומיים וכן הלאה על זה הדרך.

בברכה - בנימין שמואלי