ידוע שאחרי אכילת בשר אסור לאכול חלב! אבל ברצוני לדעת מה הדין לגבי עוף!

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שאלה לרב- ידוע שאחרי אכילת בשר אסור לאכול חלב! אבל ברצוני לדעת מה הדין לגבי עוף!!!! בויכוח שיש לי ולחברי הוא טוען שפעם אפשרו לאכול חלב לאחר ע ו ף! ברצוני לדעת האם זה נכון?ואם כן איפה בהלכה זה רשום? ולמה יש כמה גרסאות? כי אותי חינכו שאחרי בשר ועוף מחכים 6 שעות ואין הבדל!!!!אומנם לתורה 70 פנים אבל דו פרצופיות?????

תשובה

שלום וברכה

איסור התורה של בשר וחלב הוא רק בבשר בקר, ומדרבנן אסור לאכול גם בשר עוף וחלב.

להלכה גם בבשר עוף חיש להמתין שש שעות ולא להקל בפחות מכך.

אם כי ישנם דיעות שסובורת שדי להמתין שעה אחת, אולם אין ההלכה כן, וכמובאר בהרחבה בשולחן ערוך יורה דיעה סימן פז.

בברכה - בנימין שמואלי