האם קבלתי סופגניה ובאתי לאכול ממנה והרגשתי שהיא יבשה מותר לי להניח אותה בצד במעקה או שזה בל תשחית?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב!שאלתי היא כזאת- האם קבלתי סופגניה ובאתי לאכול ממנה והרגשתי שהיא יבשה וגם הייתה הרבה בחוץ ואני נגעלת האם מותר לי להניח אותה בצד במעקה או שזה בל תשחית???. תודה וחג שמח...

תשובה

מותר להניח בצד.

אין צורך לאכול רק בכדי שלא יהיה בל תשחית. בל תשחית של הגוף עדיף. כך נפסקה ההלכה.

חנוכה שמח - מנשה ישראל