האם צריך לקבור את חבל הטבור?

  • כ"ו כסלו התשע"ו

שאלה

שלום רב, שמעתי שצריך לקבור בחול את החלק של חבל הטבור שנותר אצל התינוק ונושר לאחר מספר ימים, האם זה נכון ומה העניין של זה? אני שמרתי בשקית בארון ושכחתי ממנה, האם יש לזה השלכות? (יכול להזיק?) תודה.

תשובה

שלום רב,

יש נוהגים לקבור את חבל הטבור, אולם מעיקר הדין אין חיוב לעשות כן - ומותר להשליכו לאשפה.

מקורות: יעויין כיוצא בזה בספר גשר החיים חלק א' (סימן טז סעיף ג אות ג) ובשו"ת מנחת יצחק חלק ז' (סימן קב) ובשו"ת ציץ אליעזר חלק י' (סימן כה פרק ח אות ט).

בברכה,

הלל מאירס