איך להדליק את נרות חנוכה?מאיזה סדר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, 1.איך להדליק את נרות חנוכה?מאיזה סדר? הבנתי שאחרי שמדליקים את הנר הראשון אז בנר השני ואחריו מדליקים את החדש ואז לישן...אך איך לשים את הנרות צד ימין או צד שמאל? 3.קודם לקרוא ערבית ואז להלדיק את הנרות? 4.אני ידועת שבצאת הכובים זה הזמן הכי טוב להלדיק את הנרות,האם גם אחרי זמן זה אפשר להדליק? תודה רבה ושבת שלום.

תשובה

שלום לך מדי היקרה

1. שמים היום את הנר היום בצד ימין של החנוכיה, ומדליקים נר אחד, לאחר שבירכת את שלושת הברכות.

בלילה השני מוסיפים נר נוסף לשמאל של מקום הנר של אתמול, וכאשר מתחלים להדליק מתחילם מהנר השמאלי ומדליקים אותו ורק לאחר מכן מדליקים את הנר שהוא לימין הנר החדש.

3. מנהגינו הוא להתפלל ערבית לפני הדלקת הנרות ואומרים את על הניסים בתפילה בברכת מודים.

4. אפשר להדליק כל הלילה כל זמן שאחד מבני הבית ער עדיין.

חנוכה שמח מלא אור - בנימין