מדוע הכלה אינה שמה כיסוי ראש מיד אחרי החופה,הכוונה במהלך החתונה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד 1. מדוע הכלה אינה שמה כיסוי ראש מיד אחרי החופה,הכוונה במהלך החתונה? 2. האם זה צנוע שכלה עושה תסרוקת כששערה פזור ? או שעדיף לכלה תסרוקת עם שיער אסוף מבחינת הצניעות ? 3. וכיצד מתירים לאישה לטבול במקווה כאשר יש לה בנייה בציפורניים הרי הדבר חוצץ ? אני יכולה להעיד על כך שלי היה בנייה בעבר והורדתי אותן הרגשתי כמו חסימה במזל לאחר מכן התברר לי כי הדבר טומאה ,דברים החלו להסתדר לי עוד לפני חזרתי בתשובה , אז איך זה מסתדר עם התר או שמקילים בדבר? 4. איזה ברכה אני אומרת לפני שאני מפרישה מעשר ממשכורתי ? תודה רבה חנוכה שמח ומואר לכל בית ישראל, ומיי ייתן ותמשיכו להאיר לכולנו את הדרך אמן.

תשובה

שלום לך נילי היקרה

1. מאחר ועדיין אל היה עם בעלה אינה חייבת עדיין בכיסוי ראש.

2. המנהג הוא שהכלות הולכות בשיער פזור.

3. ישנם דברים העשוים לנוי לאשה והיא אינה רוצה להסירם שלפעמים אינם חוצצים והדבר תלוי בפרטים רבים, ועל כן יש מקום להתיר למספר דיעות לטבול עם בניית ציפורנים.

 ברור שיראות ה` נמנעות לעשות כך, וכפי שכתבת ובוודאי לא טובלות כך.

4. אין ברכה על כך.

בברכה - בנימין  שמואלי