מתחזקת ונמצאת באולפנה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב, קוראים לי אלינור ואני לומדת באולפנה . ב"ה בשנה וחצי האחרונות התחזקתי, אני באה ממשפחה דתית-לאומית..והתחזקתי המון ע"י השיעורים פה של הרב פנגר,וגם ע"י הרב אמנון יצחק שלי"טא,גיליתי את האמת על הציונות, על החברה שלי ,והיה לי מאוד קשה לקבל את זה ..כי אני דתיה ומה לא בסדר?הרי אני שומרת שבת.. ב"ה במשך הזמן אחרי הרבה הרצאות,ואחרי שראיתי את הרצל והציונות, נפל הכול,והבנתי שזה היה שקר,אבל אם זו אמת.אז זה אמת עד הסוף.גם אם קשה. והתחלתי להתחזק...וב"ה די התחרדתי.. היום באולפנה אני נראית בת סמינר לכל דבר,דבר שדי מוזר פה..אני נראית עוף זר.ואפשר להבין כמה הבנות בשכבה "אוהבות" את זה. קשה להן להבין אותי,ואני לא שופטת אותן ואני אוהבת אותן,פשוט אני לא יכולה להתעלם ממה שאני יודעת היום. שאלתי היא, השנה אמור להיות מסיבת סיום כיתה י"ב שכוללת הצגה, קוראים לזה "הכתרה" זוהי הצגה שמעלים הבנות על ההווי בבית ספר(כולל בדיחות על מורים,ובנות) באולם עצמו יהיה סאונד מן וצלם.ביקשתי מהמורה שיחליפו את זה לצלמת וסאונדמנית..ואמרו שיחשבו על זה ..אך לא יוכלו למנוע מלהראות את הסרט של ההכתרה,לאבות של התלמידות,לבנים של בני עקיבא ,אחים וכו`..... אני פשוט נורא חיכיתי לזה כל השנים אני נורא אוהבת לשיר ולשחק, לפי שהתחזקתי היה לי להקת רוק שהתפרקה...כמובן רק בנות אבל בכול זאת...משהו בה לא היה כשר. וב"ה עכשיו פתאום אני מרגישה (ואולי יודעת..)שיש עם זה בעיה הלכתית. רציתי לשאול את כבוד הרב,מה הוא חושב על ההצגה?האם יש לזה היתר? ואפילו אם לא יצלמו את ההצגה,הרכילות,ההלבנת פנים,המוזיקה הלועזית זה בסדר, בעיני השם? ואם לא,איך חברה שלמה דתית,מסוגלת ללכת נגד ההלכה שנים כה רבות? כולי תפילה שתשובתך תאיר את עיני ואמשיך לפסוע בדרך החדשה בחרתי לעצמי, והרי העיקר זה הצניעות... תודה רבה רבה, אלינור. נ.ב חשבתי ללכת לסמינר "אופקים"..הרב מכיר?מה אתה אומר על זה?

תשובה

שלום וברכה

עלי והצליחי בדרכך הטובה ומלאת יראת שמים, וברוך ה` שזכית להתחזק ולהתעלות בתורת ה` ולקים כל מצותיו כראוי.

אין לך כל איסור אם הם מראים את הסרט לגברים והם עוונם יישאו אות יכולה לשיר בהצגה ללא כל חשש.

את שאלת הרכילות לא הבנתי כל כך, ואשמח להשיב לך לאחר הבהרתך.

עלי והצליחי - בהערכה - בנימין שמואלי

סמניר אופקים הוא סמינר מעולה, ואני ממליץ בכל לב על סמינר זה.