עילוי נשמת נפטרים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד ביום שבת כשקראנו קבוצה בנות ספר תהילים מחולק והקדשנו לרפואה, זיווג ולהבדיל ע"נ המדריכה אמרה כי יש להקדיש עילוי נשמת רק לנפטרים שלא עברה שנה מיום פטירתם מכיוון שעד שנה הם נעים ונדים עד שלאחר שנה הם מקבלים את המקום המגיע להם, ומידי שנה נערך להם משפט חוזר ביום הפטירה ואז שוב קובעים את מקומם. ואם קוראים לאחר שנת הפטירה לעילוי נשמת זה מוריד דינים על הנשמה וגורם לה להפרעות שאלתי היא. האם כאשר אני קוראת כל יום דבר תורה ומשייכת אותו לעילוי נשמת שאדם שנפטר מעל שנה האם אני מורידה דינים עליו ועדיף לי שלא לעשות זאת?

תשובה

שלום וברכה

הדברים אינם נכונים כלל ותמיד אפשר להוסיף לעשות מצוות לעילוי שמת הנפטר וכך הנשמה מתעלה יותר ויותר.

בברכה - בנימין שמואלי