האם מותר לכהן להתחתן עם אישה שאביה גוי?

  • כ"ד כסלו התשע"ו

שאלה

שלום רב, אני כהן, האם מותר לי להתחתן עם בחורה שאמא שלה יהודייה ואבא לא יהודי?

תודה רבה!

תשובה

שלום רב,

אסור לך להתחתן עם אישה שאביה גוי.

מקורות: ראה שלחן ערוך אבן העזר (סימן ד סעיפים ה ויט וסימן ז סעיף יז). וע"ע שו"ת עולת יצחק חלק ג' (סימן רסג) שכן יש להורות גם לפי מנהג התימנים. וע"ע שו"ת דבר יהושע (סימן ה), שו"ת שמש ומגן חלק ג' (חלק אבן העזר סוף סימן עג), שו"ת תשובות והנהגות חלק ו' (סימן רמט), שו"ת יביע אומר חלק י' (חלק אבן העזר סימן יד), וחלק י"א (חלק אבן העזר סימן לד), שו"ת הראשון לציון חלק א' (חלק אבן העזר סימן יג), ושו"ת דברות אליהו חלק ט' (סימנים קה-קז).

בהצלחה רבה,

הלל מאירס