כמה פעמים צריך ליטול ידיים אחרי תספורת?

  • י"ח כסלו התשע"ו

שאלה

שלום, כמה פעמים יש ליטול ידיים לאחר גזיזת ציפורניים וכן תספורת?

תודה

תשובה

שלום רב,

מספיק ליטול ידיים פעם אחת אחרי גזיזת ציפורניים/תספורת. והמחמיר ליטול שלוש פעמים קדוש יאמר לו.

מקורות: עיין אליה רבה (סימן ד ס"ק יב) ומחזיק ברכה (שם סק"ו) שכתבו בשם הרב מהר"ח הכהן בספר מקור חיים, שהנוטל ציפורניו אין צריך נטילה ג' פעמים. וכן מבואר במשנה ברורה (שם ס"ק לט).

והבן איש חי (שנה א' פרשת תולדות אות יז) כתב, שאחרי נטילת ציפורניים די ליטול ידיים פעם אחת. אלא שהוסיף שיש מחמירין ליטול שלוש פעמים בסירוגין באופן שציפורניו עודפין על הבשר, ושמסתבר טעמם על פי הסוד.

אולם בכף החיים (סימן ד אות סא) הביא מהשל"ה (שער האותיות אות ט), החסד לאלפים, והגר"ח פלאג'י בספריו לב חיים חלק א' (סימן סג) וכף החיים (סימן ז אות כו) ורוח חיים (אות ג) שאחרי נטילת ציפורניים וכן אחרי תספורת יש ליטול ידיים ג' פעמים, וסיים הכף החיים: והמחמיר בכולהו ליטול ג' פעמים קדוש יאמר לו.

בברכה,

הלל מאירס