שאל את הרב - כללי

קייטנת נשים באילת?

  • י"ח כסלו התשע"ו

שאלה

לכבוד הרב שלום, לאחרונה מתפרסמות בעיתונות החרדית על קייטנות נשים באילת, בעלי טוען שהנסיעה לשם אסורה והמקום אינו ראוי כלל לנשים חרדיות. האם הוא צודק? האם יש הבדל אם הנשים לא יוצאות כלל מבית המלון? ובכלל,הרי רבניות ורבנים מפורסמים שחלקם מרצים בהידברות הולכים להרצות שם. אז מה הדין? תודה.

תשובה

שלום וברכה

אילת היא בחו"ל ועל כן אין לנסוע לשם אלא למטרת התחזקות בהרצאות וכדו'.

הרבנים המרצים מורתים אף הם לנסוע וללמד את בני ישראל דעת.

אמת שהמקום פרוץ מאוד ועל כן בוודאי שלגבר ירא שמיים יש להימנע מלהגיע לשם, אולם אישה אין לה לחשוש לכך ובפרט כאשר היא נמצאת בעיקר בבית המלון.