חברה שלי, לובשת חולצות קצרות מעל המרפק וטוענת שלפי ההלכה בשולחן ערוך לא חייבים לכסות את המרפק. מהי ההלכה המפורשת?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב! 1. אני גרה לבד בדירה, וישנה לבד בלילות בחדר חשוך לחלוטין כי אינני מסוגלת לישון עם אור. חברה במדרשה אמרה לי שזה אסור על פי ההלכה, כי כוחות הסיטרא אחרא שולטים. האם זה נכון? יש לציין, שלפני השינה אני קוראת קריאת שמע ופרקי תהילים, ומרגישה מוגנת וישנה מצוין... 2.חברה שלי, שמשתייכת לזרם דתי לאומי,לובשת חולצות קצרות מעל המרפק וטוענת שלפי ההלכה בשולחן ערוך לא חייבים לכסות את המרפק. מהי ההלכה המפורשת? תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

בגמרא כתוב שאין לשיון לבד בבית משום רוח רעה, אבל כבר כתבו הפוסקים שיש צד להקל בבית שיש בו מזוזה. ואם מדובר בבית דירות יש צד נוסף להקל. כיסוי המרפק הוא חובה לכל הדיעות ואין שום פוסק מיקל בכך.

בברכה - בנימין שמואלי