על פי הבנתי זה נכון שמכסף המעשר אני יכולה לקנות דברים כדי לזכות את הרבים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד 1 בנושא מעשר: על פי הבנתי זה נכון שמכסף המעשר אני יכולה לקנות דברים כדי לזכות את הרבים? קניתי בכספי המעשר דברים לבית הכנסת כגון מפות ומגבות ורציתי לקנות עוד דברים האם זה בסדר ועשיתי במעשר נכון? 2. לאחר מקלחת האם אני צרכה ליטול ידיים ללא ברכה? וכמו כן בלילה כשקמים מס` פעמים? האם צריך ליטול ידיים עם הברכה? קורה שאני במשך היום אומרת את ברכת אשר יצר תוך כדי הליכה האם עליי לעמוד ולברך? בבוקר אני עושה נטילת ידיים ליד המיטה כידוע לי עד ג` פסיעות , רציתי לדעת האם מותר לי קודם לאסוף את השיער ?והאם חובה להרים את הידיים כלפיי מעלה ? .

תשובה

שלום לך שוב

 1. נהגת כהוגן.

 2. יש ליטול ידיים לאחר מקלחת ללא ברכה. בלילה כשקמים מספר פעמים יש להקפיד בעיקר על נטילה בשינה שהתחילה לפני חצות הלילה והמשיכה במשך חצות, או שינה שהתחילה לפני עלות השחר והמשיכה עד לאחר מכן, וכן לאחר הקימה הראשונה. אבל אין לברך ברכת על נטילת ידים עד שקמים לגמרי.

עדיף לעמוד בשעה שמברכים כדי שיוכלו לכוון כהוגן, אבל אין איסור ללכת. אם כבר מקפידה ליטול ידיים ליד המיטה עדיף להחמיר כדברי הזוהר, שלא להוריד את הרגליים על הקרקע לפני הנטילה, ומותר לגעת בשיער לפני הנטילה.

שבת שלום - בנימין שמואלי