רציתי לשאול מה עלי לעשות? לאכול-ולא לפגוע במכיר ולעבור על האיסור או לא לאכול- ולפגוע בחברה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב. אני מקפידה מאוד לאכול בכשרות הכי מהודרת (בד"ץ, הרב לנדא...) ולא לאכול ולהכניס חליליה לפי רבנות או שאר הכשרים נמוכים (וכמובן חלב נוכרי) אך כשחברות או שאר מכירים מכבדים במאכל שעל כשרותו אני נורא ניזהרת לא להכניס לפי אני לצערי אוכלת על מנת לא לפגוע בהם על ידי שלא אוכל הם יפגעו נורא ואז אני אוכלת ובעצם עוברת על דבר שאני מנסה לשמור בכל כוחי שזהו הכשרות (כי הכשרות זה דבר חשוב דבר לא כשר מטמתם את השכל) אם כן רציתי לשאול מה עלי לעשות? לאכול-ולא לפגוע במכיר ולעבור על האיסור או לא לאכול- ולפגוע בחברה? בברכה ובתודה מראש-ה.

תשובה

שלום רב,

שאלתך מאוד במקומה, שאלת חכם. הייתי מציע לך, לפנות בזמן מסוים ובמצב מסוים אל החברה,חברות, ולהסביר להם את עמדתך בנושא, תאמרי להם בדרכי נועם שכפי שאדם שאינו אוכל מאכל מסוים מכיון שאינו ערב לחיכו, או מפאת שהוא מזיק לבריאותו (כגון שיש בו סוכר והוא חולה סוכרת וכדו`, או שהוא צמחוני וכדו`) כמובן שאף אחד לא יפגע מכך, אדרבה יתחשבו בו ויכבדו את צרכיו, כך הוא גם אדם שהוא שוחר כשרות, הוא אוכל מצרכים כשרים, כמדומני שברוח טובה הדברים יתקבלו לשביעות רצון כל הצדדים.

בהצלחה רבה פנחס הלוי