לספר בגנות....

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום, רציתי לשאול האם מותר לספר בגנות חלק מרבני הציבור הדתי לאומי שהתפרסמו דברים קשים עליהם (... הרב דרוקמן עם הגיורים וכו`...) והאם מותר לדבר בגנות הרבנים בציבור הזה כדי להרחיק מהשקפתם- כמו הר` יובל שרלו שבעד חברה מעורבת וכל רבני בנ"ע למינהם.

תשובה

שלום וברכה

אנחנו עוסקים ב`הידברות`, וכדאי לכלל עם ישראל לעסוק ב`הידברות` ויתר האופנים המביאים אהבה ואחוה ושלום בין פלגי עם ישראל. אפשר וצריך לדבר בגנות ה`השקפות` שהם בניגוד לתורה המסורה לנו מדור לדור, כגון הפיכת חברה מעורבת כדבר שלכתחילה, וכו`. ואין צורך לפרוט בשמותיהם של בעלי ההשקפות הללו. ובדרך כלל אין בפירוט השמות תועלת בכדי להצדיק לשון הרע.

אם כי אין לבוא בטענות לאלו שכן קוראים להם בשמם, ומוחים כנגדם, ועושים זאת בכוונה של תועלת, וגם מתוך להט יראת שמים שבהם, וחששם שלא יגררו אחרי דעות לא טובות [אע"פ שמהאנשים הללו יש גם דברים טובים]. רובם של רבני הציבור הדתי לאומי, יראים ושלמים, ומתנגדים לחברה מעורבת, וכו`, ומקבלים על עצמם את פסיקותיהם של הפוסקים, גם כשפסקי ההלכה יוצאות מבית מדרשם החרדי של רובם המכריע של הפוסקים.

בהצלחה - מנשה ישראל