שאל את הרב - כללי

הכרת הטוב

  • ט' כסלו התשע"ו

שאלה

בס"ד תודה רבה לכם הידברות, שאתם החברים החרדים היחידים שנשארו לי, אתם והרב בניזרי שליט"א, רבי ומורי מעל עשור....אני נשואה ל-"חילוני", יש לנו ילדים שהולכים למסגרות חילוניות והחברה סביבי חילונית וזה חתיכת ניסיון...אני עושה למען השם - ונשפטת על ידי בני אדם שלא זוכים להכיר אותו... בדידות קשה שרק חברת השם והשכינה מפצות....אז הרב אמר כשנישאתי - לא להילחם! ולשמור רק טהרה...ועשיתי...ושמרתי....ואני זוכה לישועות....ואפילו שיש שבתות רבות שנופלים....את הטהרה שומרים בקנאה! והיא מביאה לשבת, היא מביאה לצניעות, היא מביאה לאחדות מלאה עם הבעל! את מגלה שהוא מוצא בך חברה, לא רק את אשתו והדברים ברורים. אז ביקשתי ממכם עזרה, כי נפלתי חזק עם השבת וכבודה הרמוס (אללי!) דפק בחלומותיי וניער את ימיי....ולא יכולתי לשאת את עלבונה, חבריי אינם מכירים בה ובקדושתה, לרבי התביישתי לפנות אז פניתי אליכם. איננו מכירים והאלמוניות הגנה על בושתי הגדולה. ריחמתם עליי והתפללתם בעדי ונשאתם לי עצה טובה...אז נתתם לי כוח ופניתי לאשתו של הרב ממנה אני מתביישת פחות. היא נתנה טיפ על גומי לעיסה המשלב ניקוטין ובא לציון הגואל! מסרו נא למי שקשה לו בשבת שילעס מסטיק מסוג 'ניקורט', הוא מכיל ניקוטין, מרגיע את הצורך לעשן וטעמו כה דוחה וכה מזכיר סיגריה - שמיד נבהלים ושבת לא מחוללת בכלל!! מיד מבינים שעשן לא חסר פה, אלא רק תפילה..... ודעו - בעלי צדיק! רק מי שלא שומר שבת אבל עוזר לאחרים בחירוף נפש לשמור - עוד יזכה לעונג שבת צרוף, השם זוכר את כולם!!!!! וזוכר לבעלי במיוחד את השבת הזאת שהיתה עכשיו, שלא ויתר לאשתו, רמז לה, לא חילל, שמר עליי מכל משמר שלא אמעד! הוא דחף אותי למיטה לנוח כשגבר עליי יצרי, טיפל בילדים, (שלושה! אב השנה!) ומוצאי שבת קודש שלח את הבכור שלנו שיבשר אותי כי יצאה השבת.... העובדה שהייתי מדוכאת כשיצאה וודאי מסבירה באילו גבהים רוחניים הייתי בזכות מי שעזר לי לשמור.. . השם יברך את בעלי, רוני בן אסתר נ"י הצדיק, שלא מגיעה לו אישה קשה כמוני ומגיע לו יותר מכולנו לשמור שבת! לא רק בגלל שהוא כהן להשם, בגלל שהוא עוזר לישראלי פשוט כמוני לקיים שבת! אני מרשה לפרסם כל מה שכתבתי לעזור לאחרים, אבקש לטשטש את השמות שלנו, בעלי עניו.

תשובה

לכבוד הפונית לאתר,

תודה על העידכון.

כתמיד , אנו שמחים שהיינו יכולים להיות שליחים טובים.

ויהי רצון שתמשיכי להתקרב לשמירת כל המצוות ובשילוב ביחד עם שלום בית כראוי וכהגון.

בברכת חנוכה שמח,

צוות הידברות