שאל את הרב - כללי

האם אפשר לבצע הדלקת קטורת כמו בפיטום קטורת הסמים בבית המקדש

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם אפשר לבצע הדלקת קטורת כמו בפיטום קטורת הסמים בבית המקדש מבחינה טכנית ע לאחרונה הגעתי באופן מוזר להתעניינות מיוחדת בנושא "קטורת הסמים" בבית המקדש, ואף עיינתי בפירוט הצמחים המרכיבים את הקטורת וסיקרן אותי לדעת האם מותר לעשות זאת עפ"י הלכה והאם ידוע על אנשים שעשו זאת בעבר בתקופתינו כמובן אשמח לקבל תשובה בנושא בברכה אביתר נ.ב התרשמתי מאוד מן הסבלנות וההשקעה באתר, הנותן עזרה ויעוץ לכל נפש יישר כח עלו והצליחו:)

תשובה

שלום וברכה

מבחינה טכנית אפשר. ישנו איסור בתורה לעשות את הקטורת כמתכונת שהיו עושים בבית המקדש.

בברכה - בנימין שמואלי