האם אני יכולה לקרוא ברכות השחר והתורה לעשות הפסקה לשתות קפה ואח"כ להמשיך להתפלל תפילת שחרית ושמונה עשרה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה, התחלתי בכל בוקר לקרוא ברכות השחר, ברכות התורה, תפילת שחרית ושמונה עשרה בבוקר כאשר אני קמה כמובן לאחר נטילת ידיים וברכה אשר יצר אם צריך אני ישר קורא ברכות השחר, התורה, שחרית ושמונה עשרה שאלתי היא כזאת האם אני יכולה לקרוא ברכות השחר והתורה לעשות הפסקה לשתות קפה ואח"כ להמשיך להתפלל תפילת שחרית ושמונה עשרה תודה רבה שאלה נוספת אם נפל לי הסידור לריצפה יש משהו שעליי לעשות????

תשובה

שלום וברכה

מותר להפסיק לאחר ברכות השחר ולשתות משהו. ראוי לעשות כן לכתחילה כדי שתוכלי להתפלל בישוב הדעת. אם הסידור נופל יש להרימו ולנשקו.

בברכה - בנימין שמואלי