אמירת קדיש<<<

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, בחוג מכריי הרחוק ישנו זוג נשוי אשר בנם נפל במלחמת לבנון הראשונה, האם היא חיולנית מסורתית, והאב הוא חילוני גמור. ידוע לי שבהלוויית בנם האב לא הסכים שאף אחד יגיד קדיש על הבן שנפטר, וכתוצאה מכך, במשך כל השנים שעברו נשמתו של הבן לא זכתה לקדיש. השאלה היא האם ישנה אפשרות שמישהו שהוא לא בן משפחה יגיד קדיש על הנפטר,למרות שהאב התנגד לדבר? תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

בודאי הדבר אפשרי שגם אחר יאמר קדישלעילוי נשמת החייל. ויהי רצון שנשמתו תהא צרורה בצרור החיים, ונשמע בשורות טובות.

בברכה, פנחס הלוי