האם צריך להפריש מעשר מכספי מזונות?

  • ג' כסלו התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב,

האם צריך לתת מעשר מהכנסה של תשלום המזונות עבור ילדיי? בנוסף למעשר מהכנסה אחרת (משכורת).

תודה גדולה!

תשובה

שלום רב,

את לא צריכה להפריש מעשר כספים מתשלומי המזונות שאת מקבלת בעבור ילדייך.

מקורות: אשרי האיש חלק יורה דעה חלק ב' (פרק מז סעיף יד) בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל, ומשום שכספי המזונות שייכים לילדים. והילדים גם אינם צריכים להפריש מזה מעשר אם הם קטנים.

בהצלחה רבה,

הלל מאירס