האם צריך לשבת שבעה על אבא שניתק קשר?

  • ג' כסלו התשע"ו

שאלה

כבוד הרב, כשהייתי בת שנה ו-7 חודשים ואחי היה בן 9 חודשים אבינו הביולוגי עזב אותנו, וגידל אותנו עד היום בעלה של אמא שלי.

כיום אני בת 29 ואחי בן 27, אני בהריון ואחי לפני חתונה, והודיעו לנו שאבי הביולוגי נפטר, למרות שבמהלך כל שנות חיינו לא היינו בשום קשר איתו.

האם על פי ההלכה אנו מחויבים לשבת שבעה?

ואם כן אפשר לשבת בבית שלנו או חייבים בבית שלו כי שוב האחיות של אבי הביולוגי ואשתו הנוכחית לא מכירים בנו.

והאם אחי חייב לקרוא עליו קדיש? מדובר באבא שמעולם לא יצר איתנו קשר.

אשמח לתשובה מהירה כי ההלוויה מחר.

תודה

תשובה

שלום רב,

1. אתם צריכים לשבת שבעה על אביכם, למרות שלא היה לכם כל קשר איתו (יעויין שלחן ערוך יורה דעה סימן שעד סעיף ד).

2. במקרה שלכם - אתם בוודאי יכולים לשבת שבעה בבית שלכם (יעויין נטעי גבריאל אבלות חלק א' פרק צא סעיף א).

3. אחיך צריך לומר קדיש על אביכם - למרות שלא היה קשר ביניהם.

בשורות טובות ישועות ונחמות!

הלל מאירס