שאל את הרב - כללי

תפילה נגד צרה ורע

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני חילוני וקורא כל יום בערב בצאת הכוכבים שמע ישראל וגם לפני השינה ומברך אשר יצר אחרי כל יציאה מהשירותים וקורא גם פרקי תהילים האם זה נחשב בהגנה מפני צרה וכל דבר רע ?

תשובה

שלום וברכה

הדברים שאתה מקיים הן טעימה ראשונית של יהדות, כעת צריך להתקדם לשמירת שבת ולימוד תורה על בסיס יומי. וכך נאמר בתלמוד: [סנהדרין צח ע"ב]: "מה יעשה אדם וינצל מחבלו של משיח יעסוק בתורה ובגמילות חסדים".

בהצלחה - מנשה ישראל