שאל את הרב - כללי

האם בעולם הבא יש בחירה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב שבוע טוב 1 האם בעולם הבא יש בחירה כי לפי המידע שניתקלתי בו הבנתי כי רק בעולם הזה ישנה בחירה,והרי בקדוש ברך הוא אומר לאדם שמכל פרי הגן יאכל ומעץ הדעת אסור ולכן ישנה בחירה,אודה לך אם תבאר זאת. 2 למה הדבקות של כולם בעולם הזה כל התורה מדברת על הרצון העז להיות בעולם הזה, ובכלל לא מזכירים את הרצון להגיע לעולם הבא? אם בעצם אנחנו שואפים לזכות לעולם הבא האם אבותינו ידעו זאת (את העולם הבא) כי בכל זאת הקדוש ברוך הוא טבע בתוכנו להיאחז בחיים. המון המון תודה ובשורות טובות

תשובה

שלום וברכה

בעולם הבא אין בחירה, לאדם הראשון היה בחירה. העולם הבא מבואר בתור הבכמה מקומות, והבטחות ה` הם שאם נשמור מצוות נזכה להסיר מאיתנו את כל המפריעים בעולם הזה כדי שנוכל לעבדו, אבל השכר מובטח רק לעולם הבא. מאחר ואין כל טעם בחיי העולם הזה, וכל ברואי עולם עולם סובלים במידה מסויימת, הרי לולי שהטביע הבורא בנו את הרצון העז לחיות, היו רוב בני האדם מתאבדים בעת צרה. בברכה - בנימין שמואלי