האם מותר לי לשחק כדורגל לשם תענוג?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום! בתשובה לשאלה שפרסמתם על הלכות שבת כתבתם שמותר לרוץ לשם תענוג, אז האם מותר לי לשחק כדורגל לשם תענוג? ואני שם לי שעון מעורר בשביל להתעורר שבת בבוקר לבית הכנסת, אני קם ועוטף אותו בחולצה ושם בארון שלא יעשה רעש האם זה אסור? והאם מותר להכין נס קפה?(עם מים מהמיחם כמובן) תפילין-האם יש סרט הדרכה או הסבר כל שהוא שתוכלו לתת לי שאני לא יניח לא נכון אשמח אם תוכלו לענות לי בהקדם האפשרי למנוע חילול שבת ותפילין תודה

תשובה

שלום וברכה

אסור לשחק עם כדורגל בשבת, גם אם מתענגים בכך. מותר להניח את השעון המעורר בארון, שלא יעיר את כל דרי הבית. מותר להכין נס קפה, ויש המחמירים שלא להשים את הקפה לפני המים החמים אלא קודם יש למזוג את המים החמים ולאחר מכן להכניס את הקפה.בברכה - בנימין שמואלי