בגד במידה שהייתה יכולה להתאים ללקוח אבל המוכר לא שם לב, הוא אשם בזה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בקשר לשאלה ששלחתי אתמול (מוכר שעזר ללקוח בחנות והלקוח מדד כמה דברים שרובם לא היו טובים עבורו חוץ מאחד שהיה רק קצת גדול ובסוף הלקוח הלך בלי לקנות ואחרי שהלקוח הלך המוכר שם לב שיש בגד במידה שהייתה יכולה להתאים ללקוח אז האם המוכר אשם שלא הציע את הבגד הזה קודם ללקוח (הבגד היה ממש מול המוכר) או שהמוכר לא אשם כי ייתכן שבסופו של דבר הלקוח לא היה קונה מסיבה כלשהי(למשל כי הבגד לא נכלל במבצע של אחד פלוס אחד שהיה על רוב הדגמים מאותו הבגד) או שלא היה אוהב את הבגד?

תשובה

שלום וברכה

ברור שהמוכר לא אשם, וזה בודאי מאת ה`.

בברכה - בנימין שמואלי