שאל את הרב - כללי

לעסוק בתורה בשעות הפנאי היא מחשבה חסרת אחריות?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום רב! לפני כשנה התחלתי תהליך של השלמת בגרויות ברוך ה` זיכה אותי בורא עולם להתחזק בשמירת תורה ומצוות ולהתקרב אליו. היום אני נשוי כ-8 חודשים ואני מרגיש שחשוב לי להשקיע את זמני מעבר לשעות העבודה בלימוד תורה ולא לימודי בגרות וכו`.. הרי פרנסתו של אדם קצובה מראש השנה עד ראש השנה נכון?? ולקב"ה לא חסר אמצעים להשלים לי את פרנסתי.. האם מחשבה שאולי בעתיד אני אתחרט על כך שלא למדתי היום היא חוסר אמונה? והאם האמונה התמימה הזאת של הכל משמים ופרנסתו של אדם בידי שמים והעיקר לעשות השתדלות של עבודה ולעשות את רצון הבורא ולעסוק בתורה בשעות הפנאי היא מחשבה חסרת אחריות? תודה רבה וסליחה על אורך השאלה...!!

תשובה

שלום וברכה

יש לך להשתדל להתפרנס ככל הצורך וכל יתר הזמן לנצל ללימוד תורה,

אם הינך חושב שבעתיד לא תוכל למצוא פרנסה בעבודה שבה הינך עובד היום ותהיה חייב ללמוד בגרות וכ` הרי עליך לנהוד\ג בחכמה ולשלב את הלימודים עם התורה.

בברכה - בנימין שמואלי